Gorana Biondić - Ruško


Diplomirala je pjevanje 2008.g. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović- Stanislav. Pjevanje je usavršavala kod Vitomira Marofa, Paola de Napolia, Silvie dalla Benette, Sarah Jane Baker, T.Hampsona i Anne Pirozzi....

Kao jedna od najtalentiranijih predstavnica svoje generacije bilježi nastupe u svim opernim kućama u zemlji.

Gorana Biondić Ruško je profesorica sa višegodišnjim iskustvom predavanja pjevanja kako u srednjoj glazbenoj školi Slavonski Brod, tako i u školi za balet i ritmiku- Tiana Hercigonja, te u školi za popularno i jazz pjevanje- Rock akademija. Radila je na brojnim uspješnim projektima za djecu poput Phantom of the Opera, Notre Dame de Paris, Hair... Njezini učenici su osvajali I. i II. nagrade na natjecanju pjevača HDGPP-a i na natjecanju Lav Mirski.

Kao operna solistica iza sebe ima oko 30 otpjevanih uloga u brojnim operama u svim hrvatskim kazalištima. Sudjelovala je u predstavama za djecu Ivica i Marica, Mačak u čizmama za Dječje kazalište Dubrava te kao Maria Belacanta u predstavi Vještica Hillary ide u operu za HNK u Zagrebu u kojoj pjeva već desetu sezonu.
Dobitnica je nagrade Darko Lukić od HDGU te nagrade Marijana Radev od HNK Zagreb za operna ostvarenja u sezoni 2012/2013.