Ivana Krajina Barun


Biografija

U rodnome je Šibeniku završila srednjoškolsko glazbeno obrazovanje sa završena dva smjera, klavir i solo pjevanje. Kao solistica Šibenskog pjevačkog društva Kolo pod vodstvom dirigenta Nikole Bašića snimila je nosač zvuka duhovne i svjetovne glazbe.
Diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Dobitnica je dviju prvih nagrada na državnom natjecanju mladih hrvatskih glazbenika u Dubrovniku, kao i prve nagrade na državnom natjecanju komornih sastava u Varaždinu.
Debitirala je u HNK Zagreb u naslovnoj ulozi djeteta Ravelove opere Dijete i čarolije .
Dobitnica je Rektorove nagrade. Nakon diplome privatno se usavršavala kod prof. Sone Ghazarian u Beču, te kod prof. Eve Blahove u Bratislavi. Pohađala je majstorske tečajeve mnogih zvučnih pjevačkih imena kao što su: Gerhard i Anna Marie Zeller, Robert Holl, Sona Ghazarian, Eva Blahova, Olivera Miljaković.

Održala je niz koncerata diljem Hrvatske i inozemstva od kojih ističe suradnju s Hrvatskom glazbenom mladeži u čijoj organizaciji je imala turneju na španjolskom otoku Menorca. Surađivala je sa Zborom hrvatskih liječnika.
Nastupila je sa Zadarskim komornim orkestrom pod vodstvom maestra Pavla Dešpalj.

Djeluje kao vokalni pedagog te je stalni član Zbora hrvatske radiotelevizije