Jana Valdevit

Obrazovanje

Započela je svoje glazbeno putovanje klasičnim glazbenim obrazovanjem, koje nastavlja i uz gimnazijsko obrazovanje, u glazbenoj školi Blagoje Bersa, maturirajući na klavirskom odjelu. Slijedi studij muzikologije, kojeg nakon 2. godine prekida te se upisuje na Instut za crkvenu glazbu gdje je i diplomirala.

Iskustvo

U mladenačkim godinama počinje se aktivno baviti i pjevanjem, nastupajući s raznim sastavima, orjentiranim pretežito retro zvuku. Uz manje sastave, poput jazz tria, cover bandova, valja izdvojiti više solističkih nastupa s Big Bandom HRT-a i sudjelovanje u glazbenim emisijama HRT-a, posvećenim evergreenima. U ranim 20-ima budi se interes za nove eklektične žanrove, poput Nu Jazza, Future Soula te time započinje i njen autorski i producentski rad. Kao polovica dua Eddy Meets Yannah istesala je svoje producentske vještine, a duo je postao uvriježeno ime na svjetskoj underground sceni, te čak dospio na službenu air-play top listu Japana singlom "What A Day". Uslijedili su nastupi diljem Europe i Japana, te bogata diskografija, s naglaskom na 3 autorska albuma koje je izdao njemački label "Compost records". Jana je paralelno kao vokal, autor i koproducent surađivala s europskim producentima eklektične klupske glazbe , a 2013. izdaje i solo album za britanski label Tru Thoughts, na kojem potpisuje autorstvo, izvedbu i produkciju. Trenutno završava novi autorski, ovaj put, akustični album, a povremeno i dalje nastupa kao vokal s manjim retro sastavima.

Mikrofon timu se pridružila u školskoj godini 2016./2017. kao voditelj nastave u studiju, a u ovoj školskoj godini počinje raditi i kao mentorica pjevanja.