Matej Predojević Petrić, tenor

Obrazovanje

•2012.-2013. Pripreme za prijemni ispit na Muzičkoj Akademiji u MikrofonStar školi pjevanja u klasi profesorice Ivane Garaj Korpar (solo-pjevanje) i Sanje Parmać Hrelec (klavir i solfeggio)
•2013.-2014. Usavršavanje kod prof. Snježane Bujanović- Stanislav, prof. Lidije Horvat-Dunjko, prof. Martine Gojčeta- Silić, prof. Giorfia Suriana i prof. Stojana Stojanova.
• 2014. Upisuje Muzičku Akademiju u Puli, smjer solo-pjevanje u klasi prof. Dunje Vejzović
• 2014.- 2016. Pohađa pjevačke seminare kod doc. Gerharta Zellera i Anemarie Zeller iz Graza, Masterclass kod prof. Dunje Vejzović.

Iskustvo

• Priznati gitarist i vokalist u pop i rock stilu
• Dobitnik 3.nagrade na međunarodnom natjecanju ''Lav Mirski'' u Osjeku
• Dobitnik 2. Nagrade na HDGPP u Zagrebu
• 2015. dobija studijsku ulogu Daniellia u Verdievoj operi Les Vepres Siciliennes u HNK u Zagrebu
• 2016. pjeva glavnu tenorsku ulogu ljubavnika Bubija u komičnoj operi ''Amelia ide na bal'' G. Menittija u suradnji kazališta Mala scena Zagreb i Muzičje Akademije u Zagrebu


Rođen je 06.12.1990 u Novoj Gradiški. Osnovnu školu i opću gimnaziju završio je u rodnome gradu. Pjevanje je usavršavao sa eminentnim vokalnim pedagozima kao što su profesori : Dunja Vejzović , Snježana Bujanović-Stanislav , Lidija Horvat-Dunjko , Martina Gojčeta-Silić Tomislav Mužek , Francisco Araiza ,Gerhart Zeller ,Stojan Stojanov , Giorgio Surian, i drugi. U rujnu 2014. godine upisuje se na Muzičku akademiju u Puli – smjer solo pjevanje u klasi prof. Dunje Vejzović nakon 2 godine priprema i poduka iz solo pjevanja.

Pohađao je masterclass iz lieda kod prof. Anemarie i Gerharta Zellera sa akademije u Grazu 2014. i 2016. u Opatiji kao i operni masterclass na otoku Rabu kod prof. Dunje Vejzović. Nakon masterclassa na otoku Rabu u 9mj. 2014. nastupa na gala koncertu kao solist uz pratnju orkestra i pod ravnanjem dirigentice Nade Matošević u HNK I.pl. Zajc u Rijeci. U kolovozu 2015. godine održava koncert na otoku Rabu u sklopu najvećeg orguljaškog festivala u Hrvatskoj iz serije koncerata Heferer uz pratnju priznatoga orguljaša i profesora Maria Penzara , a u rujnu iste godine nastupa na opera gala koncertu u HNK I.pl. Zajc u Rijeci pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka. Dobitnik je više nagrada na međunarodnim i državnim pjevačkim natjecanjima ,a posebno izdvaja 1.nagradu i specijalnu nagradu organizatora natjecanja na međunarodnom pjevačkom natjecanju „Lazar Jovanović“ u Beogradu (Srbija).

U sklopu akademskih koncertnih sezona , nastupa na mnogobrojnim projektima i koncertima kao solist uz pratnju akademskog zbora i orkestra muzičke akademije u Puli pod ravnanjem dirigenta Domenika Briškog širom Hrvatske.

Već na 1.godini studija dobiva studijsku ulogu Danielija u Verdijevoj operi : „Les vepres siciliennes“ u HNK u Zagrebu , a na drugoj godini studija je pjevao glavnu tenorsku ulogu ljubavnika Bubija u komičnoj operi „ Amelija ide na ples“ – G.Menottija koja je nastala u suradnji kazališta „Mala scena“ Zagreb i Muzičke akademije u Zagrebu. U srpnju 2016. godine pohađa pjevački masterclass u Beču kod svjetski priznatog , meksičkog tenora – Francisca Araize koji je jedan od najboljih tenora današnjice , zajedno sa kolegama iz cijelog svijeta : Austrija , Kina , Kolumbija , Meksiko , Njemačka , Slovačka. Masterclass polaže sa odličnim uspjehom i osigurava nastup na završnom koncertu masterclassa u dvorcu Schloss Laudon u Beču. U jesen 2016.godine polaže kontrolni ispit i prebacuje se na Muzičku akademiju u Zagreb na 3.godinu pjevanja.

Nakon toga nastupao je u Pazinu kao solist uz pratnju Hrvatskog komornog orkestra na gala koncertu opernih arija zatim ponovno na Heferer orguljškom festivalu , u 11.mjesecu natupao je kao solist u projektu „Zrinski“ pjevajući ariju Lovre Juranića , lika iz poznate Zajčeve opere „Nikola Šubić Zrinski“ u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na muzičkoj akademiji u Zagrebu uz pratnju simfonijskog orkestra muzičke akademije u Zagrebu pod ravnanjem maestra Juranića .

U proljeće 2017. nastupio je u ulozi Rektora u Janačekovoj operi “Lukava mala lisica“ koja je premijerno izvedena 3.3.2017.g. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu pod ravnanjem Maestra Mladena Tarbuka uz pratnju simfonijskog orkestra ,zbora i solista muzičke akademije u Zagrebu. U mjesecu travnju nastupa u oratoriju Mors et Vita – C.Gounoda - također kao solist uz pratnju simfonijskog orkestra i zbora muzičke akademije u Zagrebu , a pod ravnanjem maestra Faccinija na velikoj sceni koncertne dvorane „Lisinski“ u Zagrebu.

U srpnju 2017 dobiva poziv i odlazi na Metropolitan International Music Festival u New Yorku gdje je pjevao ulogu Rodolfa iz opere „La Boheme“ G.Puccinija.

U jesen 2017 nastupa u operi Borisa Papandopula „Madame Buffault“ u ulozi Gericaulta izvedenoj 11.11 u HNK u Zagrebu.