Mirna Ružić

Biografija

Glazbeno obrazovanje započela je u Glazbeno učilište Elly Bašić u Zagrebu. Od 1998. godine pohađa opću gimnaziju te srednju glazbenu školu Vatroslav Lislinski smjer solo pjevanje u klasi prof. Kristine Beck-Kukavčić. Nakon gimnazije upisuje studij na Učiteljskom fakultet u Zagrebu koji završava 2007. godine. Paralelno sa studijem na Učiteljskoj akademiji studira i solo pjevanje na Muzičkoj akademiji, gdje je i magistrirala 2011. g. u klasi Prof. Miljenke Grđan. Usavšavala se na seminarima Olivere Miljaković, Valerie Ryvkina, Gerharda Zellera, Giorgia Suriana, Dunje Vejzović, Waltera Morea, Helene Lazarske i dr.

Tijekom studija sudjelovala je na brojnim koncertima u Hrvatskoj (Zagreb, Rijeka, Sisak, Petrinja, Varaždin, Šibenik, Senj...) te inozemstvu (Estonija, Slovenija, Austrija, Njemačka, Italija). U sklopu Muzičke akademije istakla se projektima Ljubavni napitak, Čarobna frula, Ivan Grozni, za koje je primila Rektorovu nagradu. U sklopu projekta Le vie dell' amicizia pod ravnanjem Ricarda Mutija nastupala je u Raveni u Trstu u srpnju 2011.g. Također je nastupala i kao Članica Zagrebačkog opernog studija, dueta Dolccissime, te ansambla volkalnih solista Madrigal. Nekoliko godina je vanjski suradnik kazališta Komedija, pretežito u mjuziklima.2013 godine počinje raditi kao nastavnica solo pjevanja na glazbenoj školi „Bruno Bjelinski“ u Daruvaru.

2014 godine položila stručni ispit, a tijekom ovih šest godina rada na školi osvojila je mnoga natjecanja sa svojim učenicama.
2015 godine Međunarodno natjecanje Lav Mirski u Osijeku - 3. nagrada
2016 godineHDGPP Regionalno natjecanje u Zagrebu (MUZA) – 1. nagrada
2016 godine HDGPP Državno natjecanje u Zagrebu (MUZA) – 2. nagrada
2016 godine natjecala se u The VOICE pjevačkom natjecanju od kada se privatno okreće i pop pjevanju.
2017 godine Međunarodno natjecanje Vera Kovač Vitkai u Novom Sadu – 1. nagrada i 2. nagrada
2018 godine Međunarodno natjecanje Daleki akordi u Splitu- dva puta 2. nagrada
2018 godine Međunarodno natjecanje „Lav Mirski“ – 1. nagrada i 2. nagrada

U ljeto 2017 i 2018 godine održala je ljetni seminar za male solo pjevače na otoku Ižu. Pronašla se u pedagoškom radu i zahvalna je da radi posao koji voli. Najvažnije joj je da prenese ljubav prema glazbi i da učenici osjećaju dobru atmosferu na satu, naravno uz tehnički napredak.