Neda Parmać Klačar

BiografijaNeda Parmać rođena je u Splitu 1985. godine, a odrasla je u Pločama gdje je završila 6 godina osnovne muzičke naobrazbe, instrument klavir. Pjevanjem se bavi od svoje 6 godine, odrastajući u glazbenoj obitelji. Od 12. nastupa s ocem u bendu, stječući tako iskustvo koje joj omogućuje lakši probitak na profesionalnu glazbenu scenu. Svoje studijsko iskustvo ostvaruje u dobi od 13. godina kada na autorskom albumu Zorana Parmaća ' Smijeh, suze i poroci', zajedno sa sestrom Sanjom, snima bekove na sve pjesme.


Nakon zapaženog sudjelovanja na TV show-u Hrvatski Idol, gdje s prvi put predstavila široj publici, 2004. zajedno sa dvije natjecateljice osniva grupu Feminnem. Od tada započinje njena profesionalna pjevačka karijera koja uspješno traje do danas. S grupom Feminnem 2005. godine pobjeđuje na BiH Eurosongu, te iste godine nastupa na «Eurovision Song Contest 2005». Kao članica grupe, snima studijski album «Feminnem Show» te radi na koreografijama za scenske nastupe osvojivši tako 'nagradu za najbolji scenski nastup' na 'Pjesmi Mediterana 2009' u Budvi. Od najranije dobi sklada i piše pjesme no tek nedavno počinje publici otkrivati svoje umijeće pisanja pa tako zajedno sa kolegicom autorski potpisuje kompletan album 'Lako je sve' a prvo autorsko predstavljanje bilo je s pjesmom 'Poljupci u boji' kompozitora Branimira Mihaljevića, na ' Dori' 2009 kada je s grupom osvojila najveći broj bodova stručnog žirija, smjestivši se na visoko 3. mjesto. 2010 godine s grupom Feminnem se ponovo prijavljuje na Hrvatsko natjecanje za pjesmu Euroviziju 'Dora' gdje s pjesmom Lako je sve u kojoj je i koautor odnose pobjedu i time po prvu put predstavljaju HR na prestižnom natjecanju. Iste godine izbacuju drugi studijski album 'Lako je sve' na kojem se koautor gotovo svih pjesama te album za inozemno tržište naziva 'Easy to see'. Pjevačku je naobrazbu stekla kao dugogodišnja učenica prvaka opere HNK Stojana Stojanova

Kao samostalni umjetnik djeluje preko 5 godina a odnedavno nastupa i kao članica Gelato Sisters. Sklada pjesme za djecu i uživa u pedagoškom i kreativnom radu sa mladima prenoseći im svoju ljubav prema glazbi i bogato praktično iskustvo.